Senior si stěžuje na nemocnici v Chebu: Sestry mi zranily ruku, odmítly mne pustit na revers

12. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Google Street View

K děsivému incidentu mělo podle slov seniora Pavla Nejedlého (73) dojít na interním oddělení nemocnice v Chebu, kde ležel se zápalem plic. Muž si údajně z domova přinesl vlastní prášek na spaní, což rozčílilo místní sestry. Následně mělo dojít k potyčce, při které utrpěl lehčí zranění. Sestry měly muže odmítnout nechat podepsat revers a propustit z nemocnice. Do hry pak vstoupila ještě policie a psychiatrické oddělení. Vedení nemocnice však seniorovy stížnosti na sestry striktně odmítá.

Senior ležel na interním oddělení nemocnice v Chebu se zápalem plic. 1. března si chtěl údajně večer dát prášek na spaní, na který je zvyklý, a který si opatřil bez souhlasu zdravotníků. Přinesl jsem si ji z domova. Ona udělala obrovský skandál, že prý ‘takoví …, co nerespektují jejich léčbu, tam nemají co dělat’,” popsal senior deníku Aha!, který o případu informoval, jak ošetřující sestřička reagovala. Měla dokonce použít sprosté výrazy.

Seniora podle jeho slov jednání personálu šokovalo. “Když mi sestra řekla, že tam nemám co dělat, chtěl jsem odejít. Na sesterně jsem požádal, aby mi vyndaly kanylu. Na to na mě sestry spustily: ‘Nebudeš dělat bordel na oddělení!’,” popsal pro deník.

Senior se proto následně měl rozhodnout opustit nemocnici na vlastní pěst. Už jsem byl skoro venku, když mě sestra doběhla a začala mě za ruce tahat zpátky,” uvedl muž. Sestra měla zatáhnout i za kanylu, kterou měl stále v levé ruce. Tím mu měla způsobit bolestivé pohmožděniny a strhnout kůži.

Senior se v nepříjemné situaci měl obrátit na policii. Podle jeho vyjádření policisté chvíli se sestrami jednali a pak ho měli tlačit do toho, aby podepsal revers. Nejedlý byl však v tu chvíli zraněný a z ruky mu tekla krev, chtěl proto, aby ho zdravotníci nejprve alespoň ošetřili.

“Začali mi ale vyhrožovat, že mi dají pouta. Až pak mě vzali na chirurgickou ambulanci, kde mi ruce lékař ošetřil,”  tvrdí muž. Ten se měl konečně zaradovat, že může domů. Dostalo se mu však dalšího zklamání.

“Jenže mě dovedli do sanitky a převezli na psychiatrii do Ostrova u Karlových Varů. Tam mě ale vyšetřili bez nálezu a cestoval jsem zpět,” popsal Nejedlý. Domů se dostal o den později.

 

Nemocnice však veřejně odmítla, že by snad sestry na pacienta mluvily sprostě či se chovaly jinak nestandardně. “Událost je evidována jako mimořádná a byla také v rámci kontrolního systému nemocnice prověřována. Toto prověřování ale vyloučilo, že by došlo k násilí ze strany personálu vůči pacientovi,” uvedl ve vyjádření pro deník Aha! mluvčí nemocnice Vladislav Podracký.

Zprávy - další články

Doporučujeme