Seniorka na Berounsku vypila dezinfekci. Bála se koronaviru

13. května 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Před týdnem vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci ze Zdic k seniorce (klientce domova s pečovatelskou službou). Na pokoji záchranáři nalezli ženu, která nekomunikovala a urputně zvracela.

Od ošetřujícího personálu se záchranná služba dozvěděla, že už oni museli ženě pomáhat ze společenské místnosti. Nebyla totiž skoro schopna chůze. Dále dodali, že z jejího hrnku na kávu je cítit divný zápach.

Po vyšetření a zajištění pacientky záchranáři očicháním dospěli k závěru, že se jedná o dezinfekci. Podle pachu pak i určili druh dezinfekce a našli zásobník umístěný nedaleko společenské místnosti, ve kterém byl AntiCovid. Pacientka byla i se vzorkem obsahu hrnečku přepravena do hořovické nemocnice.

Žena pak sama přiznala, že vypila asi 200ml AntiCovidu, protože se obávala nákazy Covid-19 a chtěla se takto bránit. Dezinfekci si „napumpovala“ do hrnečku s kafem ze zásobníku.

Policie apeluje: Promluvte si se svými staršími rodinnými příslušníky. Bojí se nemoci, bojí se, protože ví, že patří do rizikové skupiny, neumí si vyfiltrovat informace, které se na ně valí z médií. Potřebují se (klidně i opakovaně) svěřit, potřebují vaši radu a uklidnit.

Zdroj: Týdeník Policie

Zprávy - další články

Doporučujeme