Seniorka se po dlouhých týdnech těšila z nemocnice domů. Bohužel ji záchranáři uložili do postele v cizím domě

22. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi traumatizující zkušenost si zažila devětaosmdesátiletá seniorka Elizabeth Mahoneyová z velšského Pontypoolu. Po deseti týdenním boji s covidem-19 v nemocnici, jí lékaři konečně propustili a čekal ji převoz sanitkou domů. Kde na ni čekali natěšení příbuzní. Bohužel sanitka se u dveří domu v domluvený čas neobjevila. Záchranáři si Elizabeth spletli s jinou seniorkou a doslova ji uložili do cizí postele. Informoval o tom server Wales Online.

Po dlouhém boji s covidem-19 se Elisabeth Mahoneyová těšila domů. Bohužel nečekala, že ji sanitka zaveze do jiného domu. V domě v Pontypoolu na ni čekala její snacha, protože syn Brian byl nachlazený, a tak raději zůstal doma. Sanitka se seniorkou ale nepřijela. Všichni začali mít obavy, že se jejich milované mamince a babičce něco stalo.

Proto Brian okamžitě volal do nemocnice, kde mu sdělili, že se přihodily nějaké komplikace. Rodině se pak znovu nemocnice ozvala až za dvě hodiny, kdy synovi sdělili podrobnosti.  “Vše je v pořádku, jedeme ji vyzvednout,” uvedla. Brian byl z celé situace zmatený a nechápal, jak to myslí. Řekli mi, že omylem odvezli mou matku do domu v Newportu. Nemohli jsme tomu uvěřit,” dodal pro server.

 

Elderly woman taken to wrong house by ambulance and tucked up in stranger's bedThe family of Elizabeth Mahoney suspect…

Posted by South Wales Updates on Saturday, April 17, 2021

 

Záchranáři podle informací Wales Online si maminku spletli s podobně starou pacientkou, která trpěla demencí a odvezli ji do domu v Newportu. Tam měla údajná žena žít se svým bratrem. On ale v první okamžik nepoznal, že se nejedná o jeho sestru. Záchranáře rovnou požádal, aby ji uložili do postele.

Elizabeth se sice bránila a snažila se přesvědčit zdravotníky, že není ta, za kterou ji mají, ale marně. Ti si mysleli, že trpí demencí, a tak jejímu vysvětlování nekladli příliš velkou pozornost. Mamka byla vyděšená, protože si myslela, že ji dáváme do pečovatelského domova,” uvedl syn pro server.

Nakonec se po dvou hodinách vše vysvětlilo a vedení záchranné služby se rodině Elizabeth omluvilo. Už toho máme za sebou dost a tohle jí zcela jistě nepomohlo,” řekl Brian pro Wales Online. Také dodal, že nechce, aby byl kdokoli za výměnu potrestán. Jen by byl rád, aby se přijala určitá opatření a situace se v budoucnu už neopakovala.

Zprávy - další články

Doporučujeme