Sestra mu nepůjčila ovládání ke hře, tak ji zastřelil. Policie řeší tragický případ

19. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V americkém Mississippi došlo k tragické nehodě. Devítiletý chlapec zastřelil svou o čtyři roky starší sestru kvůli tomu, že mu nepůjčila ovladač k videohře. Místní šerif prohlásil, že dívka v nemocnici svým zraněním podlehla. S ničím takovým se tamní policie nikdy dosud nesetkala.

Incident se stal kvůli neshodě obou sourozenců, kteří se hádali o ovladač k videohře. Devítiletý chlapec neunesl, že jej jeho o čtyři roky starší sestra nepustila ke hře. Proto vytáhl zbraň kalibru .25 a zezadu střelil svou setru do hlavy. Matka obou dětí byla v době tragické události ve vedlejším pokoji, kde obědvala spolu s dalšími svými dětmi.

Třináctiletá dívka v nemocnici zraněním podlehla. Podle šerifa Cecila Cantrella není jasné, jak chlapec ke zbrani přišel a zda vůbec byla vydána majiteli oprávněně. “Předpokládám, že něco podobného viděl v televizi nebo ve videohře. Nevím, jestli vůbec věděl, co dělá. Zatím na to nedokážu odpovědět. Je to tragédie,” sdělil šerif místním novinám Clarion Ledger.

Podle šerifa je to pro tamní policii něco úplně nového, protože takový případ nikdy nevyšetřovali. Kvůli nízkému věku chlapce nedokáže policie ani říct, co s ním bude. “Je mu pouze devět,” uvedl zarmoucený velitel tamní policie.

Zprávy - další články

Doporučujeme