Silnice na západě Čech od rána namrzají, řada aut na nich bourala

30. listopadu 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Silnice v Karlovarském a Plzeňském kraji v pátek pokryla ledovka, která na řadě míst způsobila nehody nebo zastavila dopravu. Nehody si vyžádaly i několik zranění. Policisté proto nabádají řidiče k opatrnosti, těm v Karlovarském kraji doporučovali, ať vůbec nevyjíždí. Podle aktuální předpovědi meteorologů má mrznoucí déšť s tvorbou ledovky přetrvat v ČR do sobotního rána, největší nebezpečí hrozí právě v západní polovině Čech.

“Srážky spojené s frontálním systémem budou v západní polovině ČR nadále většinou kapalné a budou vytvářet ledovku, která je a bude v západních částech Čech i silná,” sdělili dnes meteorologové.

V Karlovarském kraji mrznoucí déšť zkomplikoval ráno a dopoledne dopravu především na silnicích na Chebsku a Sokolovsku. Potíže zaznamenali i motoristé na dálnici D6, která byla po nehodě pěti aut zhruba dvě hodiny neprůjezdná mezi Citicemi a Kynšperkem ve směru na Cheb.

Osobní nebo nákladní auta havarovala na namrzlém povrchu také u Šabiny, v Loučkách nebo u Kraslic. Kamion ráno zablokoval i hraniční přechod Svatý Kříž na Chebsku. Ledovka v Karlovarském kraji se udržuje navzdory teplotám nad nulou.

V sousedním Plzeňském kraji namrzající srážky způsobily problémy zejména v okresech Tachov a Domažlice. Déšť namrzá i na dálnici D5 mezi Rozvadovem a Plzní. Poblíž Mlýnce u Přimdy na Tachovsku skončilo auto na střeše mimo dálnici D5. U Svaté Kateřiny na spojnici s Přimdou sjelo osobní vozidlo do příkopu a poblíž Nové Hospody narazilo na dálnici do svodidel osobní auto. Mezi Kladruby a Milíkovem na Tachovsku sklouzl kamion mimo vozovku a hrozilo, že se převrátí. Dálnice ani silnice v kraji ale nebyly vinou nehod uzavřené.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme