Silný vítr ochromil dopravu v Česku. Nejezdí vlaky, tisíce lidí jsou bez proudu

24. února 2017·Zprávy·Redakce

zdroj: ČTK

Silný vítr komplikuje železniční dopravu po celé České republice, nejvíce v jižních Čechách. Provoz je kvůli popadaným stromům přerušen asi na šesti regionálních tratích. Vyplývá to z informací webu Českých drah. Popadané stromy leží i na silnicích. Varování meteorologů před velmi silným větrem platí v Čechách do 10:00, na Moravě do 13:00.

V Jihočeském kraji nejezdí kvůli popadaným stromům například vlaky na regionálních tratích mezi stanicemi Vimperk a Volary, Bělčice a Blatná nebo Majdalena a Suchdol nad Lužnicí. Několik tisíc domácností v jižních Čechách a na Pelhřimovsku je bez elektřiny. Výpadky proudu zaznamenala společnost E.ON na Prachaticku, na Lipensku, na Českokrumlovsku, na Jindřichohradecku a Pelhřimovsku.

V Plzeňském kraji je zastavena doprava mezi Přešticemi a Chlumčany u Dobřan. V Karlovarském kraji byl od čtvrtečního večera přerušen provoz mezi stanicemi Cheb a Luby u Chebu, dopravu se podařilo obnovit v 6:00.

České dráhy se ve většině míst snaží vlaky nahradit autobusy, někde musí cestující počítat se zpožděním. Kvůli zhoršeným povětrnostním podmínkám na něj České dráhy upozorňují například v Moravskoslezském kraji v úseku mezi Čeladnou a Hostašovicemi.

Stromy blokují i silnice. Neprůjezdná je například silnice 19 u obce Obrataň na Pelhřimovsku. Podle informací Národního dopravního informačního centra tam strom spadl na nákladní vůz. Popadané stromy jsou i na silnici 38 za Havlíčkovým Brodem.

Silný vítr také způsobil v noci na dnešek výpadky elektrické energie. Technici je postupně opravují. Energetici evidují tři poruchy na vysokém napětí na Pardubicku a Chrudimsku, další desítky na nízkém napětí. ČTK to řekla skupiny ČEZ pro východní Čechy Šárka Beránková.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme