Situace jako ze sci-fi hororu: V Austrálii se přemnožily myši. Jsou jich miliony, lezou lidem do postelí a koušou je ve spánku

27. května 2021·Zprávy·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Twitter

V Austrálii se potýkají s opravdu šílenou situací: kvůli tomu, že tam loni hodně pršelo, se vytvořily ideální podmínky pro množení myší. Ty nyní místní obyvatele trápí až hororovým způsobem.

Jeden z největších současných australských problémů představují přemnožené myši. Může to znít jako banalita, myši se však kvůli vhodným podmínkám způsobeným především hojným deštěm přemnožily takovým způsobem, že zaplavují domy i supermarkety.

Myši v noci lezou lidem do postelí a kousají je ve spánku. Takže pokud se vám zdá, že má místní situace až hororový nádech, nejste daleko od pravdy.

„V noci běhají oběma směry napříč cestou, a když stojíš na jednom místě, vylezou ti po kalhotách po vnější straně, pokud máš štěstí. Pokud štěstí nemáš, tak po jejich vnitřní,“ komentuje situaci farmář Xavier Martin z Nového Jižního Walesu.

Australská vláda tak byla nucena objednat přes pět tisíc litrů na zabíjení hlodavců. Tak uvidíme, zda to jejich problém vyřeší.

Zprávy - další články

Doporučujeme