Skály padaly přímo na lidi, bylo to hrozné: Svědci z ostrova Zakynthos popsali neštěstí

14. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Čtyři členové české rodiny byli ve čtvrtek zraněni při pádu skály na pláži na řeckém ostrove Zakynthos. Kromě nich utrpěli zranění ještě tři další turisté. O chvílích hrůzy nyní do médií promluvili očití svědci. Podle nich scéna připomínala hororový film a na místě byli lidé pokrytí krví. Turisté si prý pomáhali mezi sebou.

Na místě byli kromě skupiny Čechů v době neštěstí i lidé mnoha dalších národností. Pro britský The Sun popsala chvíle hrůzy Wendy Thorpe (53), která byla na místě s dcerou Paris. Podle ní mohutná vlna způsobená pádem skály do vody doslova smetla několik starších turistů pokrytých krví do moře.

“Byla to scéna jako z hororového filmu. Lidé na pláži křičeli v záchvatu paniky. Menší loďka se převrátila a slyšela jsem příšerný nářek, že je několik lidí pod ní uvězněno,”popsala žena z Anglie.

“Obrovské shluky suti padaly přímo na lidi. Viděla jsem pár, který fotil vtipné fotky těsně před pádem těch skal. Poté jsem je už neviděla. Nebyli tam žádní záchranáři, byli jsme tam jen my, výletníci, kteří jsme si navzájem pomáhali,” vzpomínala Wendy Thorpe na čtvrteční hrůzný zážitek.

V podobném duchu promluvila i další občanka Velké Británie, Carrie Anne Coleman z Essexu. “Bylo to absolutně příšerné. Všechno se stalo tak rychle. Snažila jsem se utéct, ale vlny mi podrazily nohy a smetly mě,” uvedla Coleman.

Celkem bylo na místě ve čtvrtek krátce před polednem zraněno 7 osob, z nichž 4 pocházely z české rodiny. Manžel a dvě děti utrpěli lehčí zranění, žena však utržila vážnější zranění páteře a musela být převezena do nemocnice.

Zprávy - další články

Doporučujeme