Skvělá práce! Policejní psi Quirinus a Schegy dostali další podezřelé

13. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Služební psi jsou stejně jako jejich lidské protějšky skuteční profesionálové. Díky svým jedinečným schopnostem navíc dokážou snadno vyřešit i případy, které by člověka potrápily o něco více. Na svém kontě mají služební psi obrovské množství nepozorovaných úspěchů. Se dvěma z nich, ke kterým došlo nedávno, se nyní policie pochlubila na svých stránkách.

Schegy vypátrala pachatele i kradené věci

Když na počátku března brzy ráno uslyšel devětatřicetiletý muž z Karlovarska podezřelé zvuky, neváhal se obrátit na policii. Měl podezření, že se na jeho pozemku pohybuje neznámý člověk. Na místo zakrátko dorazila hlídka i s psovodem a fenkou Schegy.

Ta zachytila pachovou stopu a v blízkém parku našla kradený konstrukční materiál. Pokračovala ovšem ještě dále a nacvičeným pohybem označila muže (27), který se schovával ve křoví. Ten se po dotazech policistů ke krádeži přiznal.

Muž byl zadržen a nyní je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení mu za to hrozí až dva roky za mřížemi.

Zdroj: Policie ČR

Quirinus našel muže v rákosí

K podobné situaci došlo i v Bučovicích na Vyškovsku. Policisté tam v pátek 8. března odpoledne vyjížděli k rodinnému domku, do kterého násilně vnikl zloděj. Ten se dal při spatření policistů na útěk a nezastavila ho ani řeka. Policisté muže (32) pronásledovali i ve vodě, značně jim však pomohl pes Quirinus. Ten podezřelého ukrytého v hustém rákosí bezpečně označil.

Muži nyní hrozí obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Škoda byla vyčíslena asi na 14 tisíc korun. Později se navíc ukázalo, že se jedná o recidivistu, který byl již za podobné přečiny trestán.

Zdroj: Policie ČR

 

Zprávy - další články

Doporučujeme