Skvělé! Strýcová vyhrála wimbledonskou čtyřhru a stala se deblovou jedničkou

14. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Czech Republic’s Barbora Strycova returns to Netherland’s Kiki Bertens in a Women’s singles match during day six of the Wimbledon Tennis Championships in London, Saturday, July 6, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Tenistka Barbora Strýcová poprvé vyhrála čtyřhru na grandslamu a stane se světovou jedničkou v deblovém žebříčku WTA. Ve finále Wimbledonu zdolaly s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej kanadsko-čínskou dvojici Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 6:2, 6:4.

Zatímco třiatřicetiletá Strýcová byla v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už získala třetí trofej. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros. Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě pět deblových titulů, z toho čtyři letos.

Strýcová prožila v Londýně životní turnaj. Ve dvouhře postoupila až do semifinále a v neděli se Sie Šu-wej ovládly i odložené finále čtyřhry. To se původně mělo hrát už v sobotu večer, ale nestihlo se kvůli bezmála pětihodinovému finále mužského deblu.

Zprávy - další články

Doporučujeme