Sláva, jezevčík Milda žije! Po dlouhých osmi dnech ho ze skály vylákali na pach fenky

11. prosince 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Foto: krimi – Plzen.cz

Po dlouhých osmi dnech se záchrannému týmu a majiteli se podařilo vytáhnout ze skal jezevčíka Mildu. Ten v bývalém lomu na Tachovsku uvízl minulý týden v sobotu.

Milda přečkal osm dní v přírodě hlavně díky svému páníčkovi, který mu po celou dobu nosil jídlo a vodu. V neděli se konečně dočkala a se svým chlupáčem se znovu setkal. S vyprošťovací akcí pomáhali hasiči, ale také tým, který se specializuje na zasypané oběti.

Zvíře, sužované nízkými teplotami na bodě mrazu, bylo vyděšené, což ztěžovalo práci profesionálům, neboť zvíře před nimi ve strachu utíkalo. V neděli však kolem půl třetí odpoledne Mildu ze skály vytáhli živého, jak uvedl web Krimi-Plzeň. K psíkovi se jim podařilo dostat z jedné velké díry, kterou na místě vykopali hasiči poslední den záchranných prací. Věděli, že právě tam se uděšené zvíře nachází, slyšeli totiž, jak si tam chodí pro granule a vodu.

“Majitel psíka dále lákal na deku s pachem hárající fenky a slovně ho uklidňoval. Stres byl však pro zvíře natolik veliký, že teprve dnes se páníčkovi podařilo Mildu zachytil do smyčky a průrvou ve skále ho dostat ven,” uvedl dále web. Majitel poté malého uprchlíka odvezl v dece na vyšetření na veterinu.

Zprávy - další články

Doporučujeme