Šlo jen o přátelský sex, odmítá obvinění ze znásilnění Ronaldo. Poškozenou ženu však vyplatí

11. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto, Portugalský hráč Cristiano Ronaldo

Jeden z nejlepších fotbalistů na světě, Portugalec Cristiano Ronaldo, se mimosoudně domluvil se 34letou Američankou, která jej obvinila ze znásilnění. Útočník italského Juventusu však nadále popírá, že by ženu znásilnil.

K incidentu mělo dojít v roce 2009 v hotelovém pokoji v Las Vegas. Tehdy 25letá americká učitelka Kathryn Mayorga prý sex s mladým fotbalistou odmítala, ale i tak ke styku nakonec došlo, což potvrdil i sám Ronaldo.

Bývalý hráč Manchesteru United nebo Realu Madrid tvrdil, že pohlavní styk s ním měla žena dobrovolně. Jenže uniklé materiály z roku 2015, kdy bylo napadeno několik desítek právních firem a byly tak získány důležité osobní informace, jak německému týdeníku Der Spiegel potvrdil Ronaldův právník, naznačují něco jiného.

Týdeník se totiž dostal ke smlouvě mezi Ronaldem a poškozenou, ve které se fotbalista zavazuje učitelce zaplatit 8,3 milionu korun. Podle Ronaldova právníka však smlouva, jejíž pravost fotbalistův tým zástupců nezpochybňuje, neznamená, že by se útočník k činu přiznal. Pouze chtěl předejít soudnímu líčení, které by mu poškodilo kariéru.

Německý magazín Der Spiegel zveřejnil Ronaldův podpis dohody o mlčení o znásilnění v roce 2009,” napsal na twitteru německý sportovní novinář Samuel Apam Sammer, jenž přiložil i útržky smlouvy.

V části dokumentu se dokonce píše, že učitelka fotbalistovi několikrát před stykem řekla, ať to nedělá, protože to nechce, což přiznal i sám útočník. Jenže Ronaldo trvá na tom, že i tak šlo – podle jeho slov – o přátelský sex. Vyšetřování případu stále pokračuje.

Zprávy - další články

Doporučujeme