Slováky naštvala polonahá Češka! Neúcta k našim horám, rozčilují se

18. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Šárka Finkral

Dva Češi omylem způsobili lehké mezinárodní pozdvižení. Na internet totiž zavěsili snímek, který mnozí uvítali s uznáním, ale od řady občanů Slovenska se dočkali naopak kritiky. Je to prý neuctivé vůči horám i kříži, který byl vysvěcený a má být symbolem křesťanství. 

Šárka (29) a Martin (28) mají slovenské hory moc rádi a nebylo to poprvé, kdy si tam udělali výlet. Když však dorazili na vrchol Velkého Rozsutce (1 610 metrů nad mořem) v Malé Fatře, Šárka už měla kvůli vysokým teplotám a námaze propocené tričko. Spontánně si ho sundala a Martina napadlo dívku vyfotit.

Fotografii posléze umístili na internet, protože se jim oběma líbila. Reakce na ni však byly značně různorodé. Zatímco jedněm přišel snímek estetický, originální a chválili půvab mladé Šárky, druhým to přišlo při nejmenším neuctivé.

“Jakým právem si tohle dovolila? Ten kříž byl vysvěcený, je symbolem Slováků a křesťanství,” napsala například diskutující Lucia. “Úcta ke kříži a našim horám je slečně asi velmi vzdálená,” myslí si zase paní Eva.

“Já jsem nechtěla nikoho pohoršit. Některé reakce mě zarazily, ale brala jsem je s nadhledem a nad některými jsem se zasmála. Miluji Slovensko, prošli jsme teď Západní Tatry a je to velká nádhera,” svěřila se zrzka Šárka pro slovenský Nový Čas.

Zveřejnil(a) Šárka Finkral dne Neděle 12. srpen 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme