Slovenka žijící v Rakousku chovala dvě tygřata ve vaně

9. srpna 2019·Zprávy·Karolína Stránská

Slovenka žijící v rakouském městečku Hainburg an der Donau chovala ve svém bytě ve vaně dvě tygřata. Dnes o tom s odvoláním na místní úřady a ochránce zvířat informovala agentura APA. Tygřata jí byla odebrána a na přechodnou dobu byla umístěna v zoologické zahradě ve vídeňském Schönbrunnu.

Policie uvedla, že 34letá žena několikadenní mláďata měla ve vaně, dohřívala je speciální lampou. Tvrdila, že nevěděla o tom, že v Rakousku není povoleno v bytech taková zvířata chovat. Žena pracuje v zařízení na ochranu zvířat na Slovensku, kam se tygřata dostala. Zřejmě si je vzala s sebou domů v dobré víře, že jim poskytne velmi intenzivní péči, kterou potřebují, uvedl podle agentury AP policejní mluvčí Edmund Tragschitz.

Podle rakouského spolku na ochranu zvířat byla tygřata v kritickém stavu. “Zejména u exotických zvířat je odborná péče v prvních měsících života mimořádně důležitá pro jejich přežití a dobrý zdravotní stav,” napsali zástupci této organizace v tiskovém prohlášení. Mláďatům, která dostala jména Sangha a Kumal, se prý vede lépe, jsou ve stabilizovaném stavu.

Spolek Vier Pfoten (Čtyři tlapky) nabídl schönbrunnské zoo pomoc s hledáním stálého domova pro tygřata. V úvahu připadají stanice pro šelmy v Jihoafrické republice a Nizozemsku.

Slovenku zřejmě čeká trest za porušení zákona na ochranu zvířat. Chov některých zvířat, jako jsou třeba velké kočkovité šelmy, je v Rakousku povolen jen v zoologických zahradách a vědeckých zařízeních, která mají potřebná povolení.

Zprávy - další články

Doporučujeme