Slovenská policie zatkla osoby podezřelé z vraždy Kuciaka

27. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Na Slovensku byl zavražděn investigativní reportér Ján Kuciak, který pracoval pro online zpravodajský portál Aktuality.sk. Kuciak se stal obětí vraždy spolu se svou partnerkou ve svém bydlišti. Nejpravděpodobnějším motivem vraždy byla podle policie jeho investigativní novinářská práce.

Slovenská elitní policie zatkla ráno osoby podezřelé z únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně, informoval slovenský list Denník N s odvoláním na zdroj z prostředí orgánů činných v trestním řízení. Slovenská policie na facebooku zatím pouze uvedla, že zadržela osoby podezřelé z násilné trestné činnosti.

“Momentálně probíhají domovní prohlídky a další procesní úkony,” dodala policie s tím, že více upřesní, jakmile to bude možné.

Také podle informací serveru Aktuality.sk může zásah souviset s vraždou Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Podezřelí podle serveru pocházejí patrně z jižního Slovenska.

Oba mladí lidé byli zastřeleni ve svém domě ve vesnici Velká Mača 21. února, ale na zločin se přišlo až o několik dnů později. Kušnírová byla zastřelena jedním výstřelem do hlavy, Kuciak dvěma výstřely do srdce. Střelec použil pistoli ráže devět milimetrů.

Zprávy - další články

Doporučujeme