Slovensko zaujala dívka z chudé rodiny, vyhrála běžecký závod v balerínkách

3. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Centrum voľného času CVrČek

Pozornost a projevy sympatií veřejnosti vyvolal na Slovensku výkon žákyně Annamárie Horváthové původem z chudé rodiny, která vyhrála běžecký závod, byť na rozdíl od svých soupeřek měla na nohou pouze balerínky. Spoluorganizátor akce našel sponzora a dívka v pondělí dostala nové běžecké boty a ponožky. S nadějnou běžkyní se setkal i slovenský prezident Andrej Kiska.

Zmiňovaný závod, jehož se ve východoslovenském městě Moldava nad Bodvou na tratích různé délky zúčastnilo zhruba 450 dětí a dospělých, se konal již v červnu. Pozornost veřejnosti upoutala dívka až v těchto dnech. Stalo se tak po té, co místní centrum volného času jako spoluorganizátor akce zveřejnilo na sociální síti fotografii z vyhlášení výsledků.

Na nejvyšším stupni vítězů stála právě žákyně v balerínkách bez ponožek, zatímco její soupeřky na druhém a třetím místě měly sportovní obuv a atletický úbor.

Centrum volného času ohlásilo, že žákyni základní školy s vyučovacím jazykem maďarským také vytvoří podmínky, aby se mohla v běžeckých výkonech zlepšovat pod dohledem trenéra.

Dívku v pondělí navštívil prezident Kiska, který se na východním Slovensku zúčastnil zahájení nového školního roku. “Každé dítě musí dostat šanci. Nepochybuji, že mezi dětmi máme ještě mnoho neobjevených talentů,” uvedl Kiska.

Příběh romské dívky, která má šest sourozenců a která ve škole dostává jedničky a dvojky, vyvolal v mediích debatu také o tom, že děti z chudých poměrů nemají velkou šanci na rozvoj svého talentu. Podle listu Denník N před dvěma lety běžeckou soutěž na východě země zase vyhrála dívka v pantoflích.

Zdroj: ČTK

Dnes, 3. septembra 2018, pani riaditeľka CVČ CVrČek, na milej slávnosti v ZŠ s VJM, odovzdala sponzorský dar v mene…

Zveřejnil(a) Centrum voľného času CVrČek dne Pondělí 3. září 2018

Zprávy - další články

Doporučujeme