Sobotka s manželkou přijeli do Lán na tradiční novoroční oběd. Podával se daněk

2. ledna 2017·Zprávy·Redakce

Zleva premiér Bohuslav Sobotka a jeho manželka Olga se zdraví 2. ledna v zámku v Lánech u Prahy před tradičním novoročním obědem s prezidentem Milošem Zemanem (první zprava) a jeho chotí Ivanou Zemanovou.

Prezidentský pár dnes na zámku v Lánech hostil předsedu vlády Bohuslava Sobotku s manželkou na tradičním novoročním obědě. Jako předkrm se podávala pražská šunka s křenem, následovala dančí pečeně na smetaně a jako dezert citronový sorbet.

Premiér Bohuslav Sobotka s manželkou Olgou přijeli do Lán na tradiční novoroční oběd. Hostiteli jsou prezident Miloš Zeman a jeho žena Ivana.

“Čekám, že se budeme bavit, jak jsme prožívali vánoční svátky, uplynulé dny, je možné že se dostaneme i k tomu, co nás čeká v roce 2017, možná se budeme bavit o některých vetech,” řekl Sobotka v neděli v České televizi. Proberou tak pravděpodobně zákon o střetu zájmů, takzvaný “antibabiš”, který prezident v prosinci vetoval.

 

Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka připravili kuchaři pro dnešní oběd jako předkrm pražskou šunku od kosti s křenem a lánským pečivem. Jako hlavní chod bude podávána dančí svíčková pečeně na smetaně s kynutým nebo karlovarským knedlíkem. Oběd bude stejně jako loni zakončen citronovým sorbetem.

 

Zdroj: ČTK / Twitter

Zprávy - další články

Doporučujeme