SOUD: Nečesaný dostal za pokus o vraždu kadeřnice 13 let vězení!

1. dubna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Soud dnes poslal na 13 let do vězení Lukáše Nečesaného za pokus o vraždu kadeřnice. Hradecký krajský soud rozhodoval v případu podruhé, Nečesaný se opět odvolal.

Podle obžaloby mladík ženu napadl v únoru 2013 těsně před koncem pracovní doby  v Hořicích na Jičínsku. Kadeřnici opakovaně udeřil do hlavy a ukradl jí doklady a peníze. Soud poprvé poslal Nečesaného na 16 let do vězení v roce 2014. Vrchní soud následně trest o tři roky zmírnil. Nejvyšší soud pak loni v květnu původní verdikt zrušil a propustil Nečesaného z vězení.

“Stěžejní důkaz je výpověď poškozené, a podle našeho názoru je výpovědí věrohodnou a zcela ho usvědčuje,” řekl při zdůvodnění rozsudku předseda senátu Jiří Vacek. Podle Vacka závěry znalců svědčí o tom, že si poškozená nemá důvod vymýšlet a má výbornou vizuální paměť. “Všechny jednotlivé důkazy svědčí o tom, že není důvod této svědkyni nevěřit,” řekl Vacek.

Předseda senátu také připomněl výpověď spoluvězně Nečesaného Jiřího Fundy, který uvedl, že se mu Nečesaný svěřil, že kadeřnici napadl. Dalšími důkazy jsou podle něj pachové stopy zajištěné na místě činu či trasologické stopy. Motiv útoku byl podle Vacka finanční, protože Nečesaný měl problémy s dluhy. Nečesaného obhájci tvrdí, že vyšetřování je nestandardní. 

Zprávy - další články

Doporučujeme