Soud uvalil vazbu na oba podezřelé z vraždy čerpadlářky

17. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Mělnický soud ve čtvrtek poslal do vazby oba muže obviněné kvůli prosincovému loupežnému přepadení čerpací stanice v Nelahozevsi na Mělnicku a zastřelení její obsluhy. Oba obvinění se vzdali práva stížnosti proti vazbě. U soudu ve čtvrtek vypovídal pouze mladších z nich, který je obviněný z loupeže a hrozí mu až desetiletý trest. Jeho dvaatřicetiletý komplic obviněný z vraždy vypovídat odmítl, řekl novinářům státní zástupce Tomáš Milec.

Státní zástupce navrhoval mužům vazbu ze všech tří zákonných důvodů. Podle něj hrozilo, jak to, že muži uprchnou, tak to, že budou ovlivňovat nevyslechnuté svědky nebo budou v trestné činnosti pokračovat. Soud uznal všechny tři důvody.

Vyšetřovatelé nyní budou shánět další důkazy. Podle Milce může trvat vyšetřování ještě další tři měsíce. “Jde o to, aby byla velmi podrobně objasněna otázka, do jaké míry druhý z obviněných věděl o tom, že může být použita zbraň,” řekl Milec. Podle něj bude nutné vypracovat znalecké posudky. Bude-li vyšetřování trvat déle, bude muset mělnický soud rozhodovat o prodloužení vazby.

Policie oba muže zadržela v pondělí, dvaatřicetiletému muži, který čerpadlářku údajně zastřelil, hrozí až výjimečný trest. Jeho šestadvacetiletému komplici hrozí za loupež až deset let ve vězení.

Tragédie, která vyvolala velkou pozornost veřejnosti, se stala 3. prosince. Pachatelé v noci vtrhli na benzinovou pumpu a zastřelili čerpadlářku, která se před nimi chtěla schovat a utekla do zadní místnosti stanice. Pak utekli s lupem v celkové hodnotě asi 13 tisíc korun. Mladšího z podezřelých zadrželi policisté v Kralupech nad Vltavou, staršího ve Vojkovicích na Mělnicku.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme