Soud v Plzni poslal do vazby muže kvůli úternímu požáru ubytovny

14. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: pozary.cz

V souvislosti s úterním požárem ubytovny v Plzni poslal dnes okresní soud do vazby jednasedmdesátiletého muže. Policie ho obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu může u soudu hrozit až osmileté vězení, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Pavla Burešová. Při požáru se zranilo 12 lidí, ve středu našli vyšetřovatelé ve vyhořelém objektu torzo lidského těla.

Podle dosavadního vyšetřování oheň vznikl od hořící svíčky v pokoji obviněného muže a následně se rychle rozšířil konstrukcí ubytovny. Velká část dvoupodlažního objektu o rozměrech zhruba 13 krát sto metrů shořela. Spolumajitel vyčíslil škody na 40 milionů korun, policie ani hasiči zatím tuto škodu nepotvrdili. Ubytovna měla kapacitu až 130 míst, žili v ní i cizinci, z větší části ale Češi. I obviněný muž je Čech.

Policie podle Burešové stále zjišťuje totožnost mrtvého. S přesnou identifikací mají pomoci posudky znalců, uvedla. Podle některých informací šlo o ženu, která na ubytovně žila.

Není vyloučeno, že policie ještě při vyšetřování případu zpřísní kvalifikaci. Trestní sazba by se pak zvedla až na deset let. Policie ale zatím tuto možnost nekomentovala.

Někteří zranění obyvatelé ubytovny jsou stále v nemocnici.O část lidí, kteří v ubytovně žili, se postaralo město. Nabídlo náhradní ubytování v ubytovnách. Do pomoci se zapojili i někteří zaměstnavatelé a pracovní agentura.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme