Soud zkrátil Řepkovi trest o deset měsíců! Na svobodu by se mohl dostat ještě letos

18. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Někdejší fotbalový reprezentant Tomáš Řepka, jenž si nyní odpykává 2,5letý trest ve vězení za zpronevěru a inzeráty na jeho bývalou manželku Vlaďku Erbovou, možná půjde domů dřív. Díky odpracovaným hodinám a podmínečnému propuštění by mohl být na svobodě ještě v tomto roce. Informoval o tom server deníku Blesk.

Bývalý obránce Sparty nebo italské Fiorentiny nastoupil do vězení koncem letošního května. Na svobodu by se však mohl dostat už po sedmi měsících, i když jeho původní trest je dva a půl roku. Jak je to možné?

Řepkovi totiž výrazně pomohly odpracované hodiny. “Do souhrnného trestu byly započítány odpracované hodiny obecně prospěšných prací v poměru jedna odpracovaná hodina – jeden den výkonu trestu odnětí svobody,” cituje server Blesk.cz mluvčího Obvodního soudu pro Prahu 6 Martina Slováčka.

Někdejší fotbalista si odpracoval 293 hodin v klubu SK Hostivař, kde trénoval tamní mládež. Výkon trestu si tak zkrátil o 293 dní, což je necelých deset měsíců. Jelikož z původní sazby dva a půl roku zbyl rok a osm měsíců, může si Řepka po třetině odpykaného trestu – což vychází na konec prosince – zažádat o podmínečné propuštění.

Doporučení k podmínečnému propuštění bude záviset na veliteli věznice, jenž bude brát ohled na to, jak slušně se bývalý obránce ve vězení choval.

Zprávy - další články

Doporučujeme