Soukromý penzion v Prachaticích podle policie seniory netýral

22. července 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Soukromý penzion v Prachatcích podle policie netýral dva seniory z Německa, kteří následně zemřeli. Kriminalisté vyšetřování případu uzavřeli, informoval v pondělí zpravodajský server SeznamZprávy.cz. Po pobytu v soukromém zařízení loni zemřeli starší muž a žena. Kriminalisté však podle webu připustili, že péče o německé klienty tam nemusela být stoprocentní.

“Nebyly zjištěny žádné skutečnosti svědčící o tom, že ošetřující lékař či další zdravotničtí pracovníci by postupovali v rozporu s povinnostmi lékaře či zdravotnického pracovníka,” citoval server policejního komisaře Petra Kováře.

Starší muž z Německa v soukromém penzionu žil od loňského jara. Příbuzní upozorňovali na to, že se jeho stav zhoršuje. Podle webu měl muž proleženinu, do které se mu dostala otrava. Příbuzní následně muže umístili do jiného soukromého domova pro seniory na Plzeňsku, kde však krátce poté zemřel.

Podobný průběh měl i případ německé seniorky. Rovněž její zdraví se podle webu v soukromém penzionu horšilo a po převozu do domova na Plzeňsku také zemřela. Majitel penzionu v Prachaticích serveru řekl, že jde o konkurenční boj, zařízení na Plzeňsku chce podle něj získávat klienty z Prachatic, a proto vznikla celá kauza. Majitelka zařízení na Plzeňsku to označila za nesmysl.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme