Spravedlnost pro Adámka (8)? Policie v kauze pardubické nemocnice obvinila čtyři osoby

5. září 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: reprofoto ČT

Policie zahájila trestní stíhání tří fyzických a jedné právnické osoby v případu Adámka, který v roce 2017 podstoupil v pardubické nemocnici operaci mandlí a po následných komplikacích upadl do takzvaného bdělého kómatu. Uvedla to Česká televize, policie informaci nepotvrdila. "Z procesních důvodů tuto informaci policie nemůže potvrdit," řekla ČTK mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková.

V květnu 2017 tehdy osmiletý chlapec čtyři dny po operaci mandlí začal silně krvácet a následně upadl do bdělého kómatu. Rodina podala na nemocnici několik žalob, domáhá se 22 milionů korun. Nedávno nabídla nemocnice rodině šest milionů jako zálohu na péči. Celkovou výši odškodnění nemocnice vyčíslila na 15,5 milionu. Kromě toho by rodina měla neomezené čerpání nákladů na péči.

Česká televize uvedla před několika měsíci dokument z cyklu Infiltrace, který na záznamech kamery ukázal tehdejší zmatky při záchraně krvácejícího chlapce na chodbě ambulance ORL. Po odvysílání dokumentu rezignoval náměstek léčebné péče Pardubické nemocnice Roman Michálek, který daný den sloužil jako lékař ORL. Jeho postavení mimo službu doporučil nemocnici hejtman Martin Netolický (ČSSD).

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme