Šťastný konec: Babička omylem vyklepala spolu s povlečením z okna peníze, policie našla polovinu

22. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Ilustrační foto (zdroj: Shutterstock.com)

O případu, kdy důchodkyně z Ostravy přišla o celoživotní úspory nešťastnou náhodou jsme vás v minulosti už informovali. Žena při provětrávání peřiny z okna panelového domu vyklepala omylem i téměř 170.000 korun. Peníze vítr roznesl po okolí domu a řada lidí je posbírala. Příběh má ale částečně šťastný konec. Policistům se podařilo vypátrat hned několik z nich a důchodkyní vrátit 90.000 korun. Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Důchodkyně peníze vyklepala omylem 12. listopadu. “Peníze se rozletěly do různých míst a vzhledem k větru, který v ten den byl, letěly vzduchem a dopadly na zem i v širším okolí,” řekla mluvčí. Policisté zjistili, že nálezce nebyl pouze jeden, ale několik.

“Ne však všichni se přihlásili na policii a peníze odevzdali, aby mohly být vráceny do rukou seniorky. Ne všichni se zachovali ohleduplně k ženě, která celý život s manželem šetřila, aby své úspory poté mohli rozdělit mezi své děti,” dodala mluvčí.

Policisté vyslechli několik lidí, některé opakovaně. Vyhodnocovali i kamerové záznamy. “Nyní už můžeme sdělit, že žena z okna nedopatřením vyklepala téměř 170.000 korun a bude jí vráceno přes 90.000 korun. Proto stále žádáme občany, aby si uvědomili, že každá věc někomu patří, a i přesto, že ji najdou ležet na zemi, má svého majitele,” řekla Michalíková. Další nálezci by se podle ní měli policii přihlásit.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme