Stávka na bruselském letišti trvá, postihuje i spojení s Prahou

30. října 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Stávka pracovníků společnosti Aviapartner na bruselském letišti dnes pokračuje již šestý den. V úterý by mělo být zrušeno nejméně 140 letů, od čtvrtka už jich bylo celkem 700. Výpadky opět postihují i některá spojení s Prahou. Pracovníci Aviapartner se starají o odbavování zavazadel na bruselském letišti, jednání jejich odborové organizace s vedením firmy se podle belgického listu Le Soir, z něhož cituje agentura APA, ocitlo ve slepé uličce.

Na letišti se od čtvrtka shromáždilo množství kufrů, které si jejich majitelé kvůli stávce nemohou vyzvednout. Někteří se vrátili domů bez nich, jiní jsou ubytováni v hotelech. Celkem se problémy se zavazadly podle agentury APA dotkly asi 150.000 cestujících. Společnost Claim it, která se stará o vymáhání práv pasažérů, odhaduje, že odškodné se vyšplhá do výše několika milionů eur.

Podle internetových stránek pražského letiště jsou dnes zrušeny lety do Bruselu a z Bruselu společností Czech Arlines, Hainan Airlines a Travel Service. Naopak let aerolinky Brussels Airlines a let společnosti Ryanair z Prahy do Bruselu ve večerních hodinách by se měl uskutečnit podle plánu.

Zprávy - další články

Doporučujeme