Střelbu v Dallasu nepřežilo pět policistů! Šest jeho kolegů je zraněných

8. července 2016·Zprávy·Redakce

Nejméně dva střelci zabili v americkém Dallasu pět policistů a dalších šest zranili během jinak poklidné demonstrace proti policejnímu násilí na černoších. Policie v souvislosti s útokem zatkla tři lidi, z toho jednu ženu.

Jednoho z podezřelých obklíčila v garážích v centru města. CNN po několika hodinách s odvoláním na policii oznámila, že je mrtev. Americký prezident Barack Obama incident odsoudil. Motiv střelby je zatím neznámý. Střelci pálili po policistech z vyvýšených míst v budovách. Dallaský policejní šéf David Brown řekl, že není jisté, zda se policistům podařilo zadržet všechny podezřelé. 

Bezpečnostní složky pátraly také po nastražených výbušninách, kterými hrozil podezřelý, jehož policisté obklíčili v garážích. Podle policejní mluvčí se ale zatím žádné nenašly. Některá americká média tvrdí, že podezřelý z garáže, který po policistech pálil a křičel, že “konec se blíží”, se po několika hodinách policejního obléhání sám zastřelil.

V Dallasu se stejně jako na dalších místech USA konaly demonstrace v souvislosti se zastřelením dvou černochů při policejních kontrolách v minulých dvou dnech. Protest byl zcela poklidný až do chvíle, než se ozvaly první výstřely. Jeden ze svědků řekl CNN, že viděl zabití jednoho policisty. Podle něj se zdálo, že útočník měl akci dobře naplánovanou. “Vypadalo to jako poprava. Postavil se za policistu, když už ležel na zemi, a střelil ho možná třikrát nebo čtyřikrát do zad,” dodal.

Úřady zatím nesdělily, v jakém stavu se nacházejí zranění policisté ani podrobnosti o zadržených. Zraněna byla také jedna civilistka, která se podle AP snažila během střelby chránit své syny.

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme