Kluci přišli do školy v sukních. Na sociálních sítích to však schytali!

8. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: gymbk.cz, Radim Fiala/facebook

Studenti Gymnázia Blansko se stali terčem nenávistných komentářů na facebooku poté, co poslanec SPD Radim Fiala komentoval na svém profilu studentský projekt o genderové problematice a předsudcích.

V rámci výuky sociologie v 1. B jsme pojali téma rovnost a nerovnost, předsudky a genderovou problematiku trochu netradičně. Heslo naší akce znělo: Ukaž, že máš smysl pro humor a předsudky jsou ti jsou cizí…,” informovali o svém projektu studenti Gymnázia Blansko na oficiálních stránkách školy.

Na konci minulého školního roku proto bylo možné vidět v tamní škole na chodbách chlapce v sukních nebo slečny v pánských kalhotách. “Fungující tradiční rodina má ve společnosti rozhodně nejvýznamnější postavení, určitě nebylo záměrem akce tento fakt popřít. Ale muž, který umí vařit, občas strčí nádobí do myčky a postará se o děti, je stejně úžasný jako žena, která dokáže přitlouct hřebík, vyměnit žárovku nebo vést firmu,” rozvedla záměr studentů Mgr. Štěpánka Petříková.

Studenti se proto musí divit, jaké reakce přichází v současné době od veřejnosti. Akce si totiž všiml i poslanec hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Radim Fiala, jenž na svém facebookovém profilu píše o tom, že “zvrácená genderová teorie už pronikla i do našich škol”. Poslanec jde však ve svém příspěvku ještě dál. “Dle této teorie by muži měli kojit a rodit děti, a ženy by měly dělat třeba hasiče a záchranáře v extrémních podmínkách,” uvedl Fiala.

Zvrácená genderová teorie už pronikla i do našich škol. Chlapci v rámci výuky společenských věd na Gymnáziu v Blansku…

Zveřejnil(a) Radim Fiala – SPD dne Středa 2. ledna 2019

Zákonodárce z hnutí SPD rozpoutal velkou diskuzi, ve které se názory na projet studentů různí. Mezi komentáři jsou jak nenávistné výroky na adresu studentů, tak odsouzení Fialy za nepochopení smyslu studentského projektu. “To je neštěstí, ubohý odpad společnosti,” napsala v komentáři jedna z diskutujících. “Je to o školství, je to o výchově. Ať si každý popřemýšlí, jestli by toto udělalo jeho dítě. A pak může lamentovat. Za mé 3 syny hlasuji, že by do toho nikdy nešli, ale zas začínám chápat, proč tak nenávidí školu,” přispěla další diskutující.

Omezenost lidí, kteří tady píšou komentáře o tom, jak by ty učitele pověsili, je opravdu neskutečná. Všichni vidí jen fotku a zakomplexovaný komentář od pana Fialy a hned si myslí, že učitelé na zmíněné škole jsou tyrani, že do žáků tlučou tyhle názory proti jejich vůli a že je to součást výuky. Škoda že si nikdo z těch, co to tady kritizují, nedokázal zjistit přesné informace,” odpověděla v diskuzi studentka Gymnázia Blansko, která dodala, že projekt byl dobrovolný a nikdo do něj nebyl nucen. Rovněž ji mrzí, že většina lidí má na tento projekt názor “jak ze středověku”.

Zprávy - další články

Doporučujeme