Tak to je pecka! Puskarčíková byla vybrána jako nejatraktivnější biatlonistka

12. července 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: instagram.com/eva.kristejn.puskarcikova

Je to oficiální. České sportovkyně mezi nejkrásnější na světě. Podle britské studie zkoumající přitažlivost biatlonových závodnic a závodníků je totiž biatlonová reprezentantka Eva Kristejn Puskarčíková nejhezčí závodnicí ze Světového poháru. Informoval o tom server deníku The Daily Telegraph.

Vědci z univerzit v Exeteru a Bristolu předložili respondentům 156 fotografií mužů a žen v pasovém formátu, aby vybrali toho nejpřitažlivějšího zástupce z každého pohlaví. Výsledky ukázaly, že muži s kariérními úspěchy jsou pro ženy daleko přitažlivější. To samé se však nedá říci při obráceném postupu.

V novém vydání časopisu Behavioral Ecology totiž vyšlo najevo, že pokud má biatlonistka za sebou několik úspěchů, tak její atraktivita klesá. Vědci nedokáží vysvětlit, proč je tomu v tomto případě naopak.

Vedoucí výzkumu Tim Fawcett si však myslí, že za opačný výsledek může evoluce. “Rozdíl v pohlaví je dán evolučními teoriemi, založenými na myšlence, že v populacích předků to byli muži, kteří většinou obstarávali to hlavní, tedy lov,” uvedl doktor.

Perlička na čtvrtek: Se zajímavým výsledkem výzkumu přišel respektovaný The Times and The Sunday Times. Jen škoda, že…

Zveřejnil(a) Český biatlon dne Čtvrtek 11. července 2019

Mezi muži byl zvolen jako nejpřitažlivější americký závodník Lowell Bailey, zatímco z ženských biatlonistek byla vybrána jako ta nejatraktivnější Eva Kristejn Puskarčíková. Na zprávu reagoval na facebookových stránkách i Český svaz biatlonu. “Jen škoda, že se u nás první nezeptali, bychom jim řekli rovnou, že české biatlonistky jsou nejkrásnější,” komentoval svaz výsledek výzkumu.

Zprávy - další články

Doporučujeme