Takhle vypadají nejhledanější zločinci Evropy. Najdete mezi nimi i dva Čechy

12. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Europol už před časem zveřejnil seznam nejhledanějších zločinců Evropy, na které je vydán mezinárodní zatykač. Aktuálně jsou mezi nimi i dva občané z České republiky.

Pomozte vypátrat nejhledanější osoby v Evropy! Seznam zločinců je zveřejněn na webové stránce eumostwanted.eu, která je společným projektem policistů sdružených v ENFAST (European Network on Fugitive Active Search Teams). Aktuálně se v seznamu nacházejí i dva Češi.

Třiačtyřicetiletý Stanislav Seidl je stíhán kvůli obchodování se zbraněmi a výbušninami a také nedovolenému ozbrojování. Policie upozorňuje, že je Seidl ozbrojený a nebezpečný a na pravém rameni má výrazné tetování. Předpokládá se, že se zdržuje na území Slovenska, Německa, Španělska, nebo ve Velké Británii.  

Teprve 24letý Robert Hauer je na útěku kvůli pokusu o vraždu, kterého se dopustil před čtyřmi lety v Praze. Tehdy po hádce bodl nožem do hrudníku a rukou muže, kterého od smrti zachránil jen rychlá zdravotnická pomoc a převoz do nemocnice. Hauerovi za to hrozí 8 let vězení.  

Vlevo Stanislav Seidl, vpravo Robert Hauer. FOTO: Europol

Na seznamu jsou i tři Slováci, jeden z nich byl však shodou okolností v pátek zadržen. Bývalého příslušníka Slovenské informační služby Ľuboše Kosíka zadrželi až v západoafrickém Mali. Údajně se v roce 1995 podílel na zavlečení syna tehdejšího slovenského prezidenta Michala Kováče do Rakouska. Stále se pátrá po Henrichu Szücsovi a Kristianu Danevovi. Na druhého jmenovaného vydala zatykač česká policie pro podezření z vraždy v Poděbradech v roce 2009.

Zprávy - další články

Doporučujeme