Taxikář ze Sokolovska zachránil důchodce! Podvodník z nich chtěl dostat 700 tisíc

15. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Z tohoto muže bychom si měli vzít příklad! Muž ze Sokolovska, který si vydělává jako taxikář, shodou okolností pomohl zachránit celoživotní úspory dvěma seniorům. Na důchodce se totiž obrátil podvodník, který se vydával za jejich příbuzného, a pod smyšlenou historkou o finanční krizi je žádal o 700 tisíc korun. 

O případu informoval oficiální web Policie ČR. Zatím neznámý podvodník kontaktoval 11. září dvojici seniorů a vydával se za člena jejich rodiny. Vytasil se s historkou, že je ve velkých problémech a potřebuje od seniorů půjčit až 700 tisíc korun. Žena, která se domnívala, že ví, o koho se jedná, neúmyslně sama neznámému volajícímu napověděla jméno příbuzného, za kterého se nadále vydával.

Mezi podvodníkem a seniory proběhlo ještě několik telefonátů a důchodci nakonec souhlasili, že peníze příbuznému poskytnou. Protože to však nebyl on, předání mělo proběhnout zprostředkovaně. Senioři měli obálku s penězi svěřit taxikáři, který ji potom za odměnu 5 tisíc korun předá patřičné osobě.

Naštěstí však starší lidé narazili na duchapřítomného muže. Sjednanému taxikáři se celá věc vůbec nezdála a tak s penězi místo na místo určení zamířil rovnou na policii. Policii poté zkontaktovala rodina seniorů a uvedla, že nikdo z jejích členů peníze nežádal a že jde očividně o podvod. V tomto případě naštěstí všechno dopadlo dobře a dvojice poškozených získala své peníze zpět.

Policie ovšem důrazně varuje, že se nejedná o ojedinělý případ. Na svém webu doporučuje všem lidem, aby vždy nechali volajícího člověka nebo člověka stojícího za dveřmi, aby se představil jako první a nenapovídali mu žádné jméno. Důležité je také ověřovat si informace. Pokud například někdo tvrdí, že je váš příbuzný, zavolejte raději dalším členům rodiny a optejte se na situaci. Nikdy také rozhodně nedávejte žádné peníze cizím lidem.

Zprávy - další články

Doporučujeme