Taxis si vybral smrtelnou daň. Nejtěžší překážku nepřežil kůň Vicody

15. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Velká pardubická – Taxisův příkop, zdroj: ČTK

V neděli se konala 128. Velká pardubická, kterou dokončilo ze dvaceti jezdců pouze jedenáct. Na Velkém Taxisově příkopu skončili hned čtyři koně, přičemž jeden z nich, jeden z favoritů na vítězství, Vicody, po pádu zemřel.

Obávaný Velký Taxisův příkop opět hrál ve Velké pardubické důležitou roli. Z dvacetičlenného pole pokračovalo po nejtěžší překážce dostihu už jen šestnáct žokejů.

Překážka se stala osudnou i závodnímu koni Vicodymu, jednomu z favoritů 128. Velké pardubické, který po pádu zemřel. “Bohužel udělal chybu, skočil skok strašně nízko a dopadl na hranu. Jeho skok neměl ideální křivku, jak by to mělo být. Do skoku bylo všechno naprosto v pořádku, ale potom už si nic nepamatuji, byl jsem chvíli mimo,” řekl pro server isport.cz žokej Josef Bartoš, jenž jel závod právě na Vicodym. Zkušený žokej dodal, že jeho kůň udělal na překážce chybu. “Nebylo to absencí odskokového břevna na překážce, Taxis se dá i dobře proskočit, ale prostě tentokrát udělal chybu,” doplnil Bartoš.

Žokej sice odkráčel po svých, jeho parťák to však nezvládl. Ve vážnici se Bartoš dozvěděl, že Vicody pád nepřežil. “To je vždycky nepříjemné,” reagoval na smutnou zprávu otřesený žokej.

V pořadí čtvrtá překážka v dostihu byla osudná například i klisně Zulejce, která se v roce 2014 na Taxisu zlomila vaz. V jejím sedle byl shodou okolností Josef Bartoš, jenž při pádu utrpěl zlomeninu nosní přepážky.

Zprávy - další články

Doporučujeme