TENIS: Berdych bojuje v Paříži s Djokovičem, zápas zase přerušil déšť!

2. června 2016·Zprávy·Redakce

Tenista Tomáš Berdych nedokázal ve čtvrtfinále grandslamového French Open vyzrát na favorizovaného Srba Novaka Djokoviče.

Český hráč dnes v Paříži se světovou jedničkou prohrál po setech 3:6, 5:7 a 3:6.

Berdych se až na krátkou výjimku ve druhé sadě nedostal k agresivní hře. Precizně hrající Djokovič držel sedmého nasazeného soupeře od základní čáry a diktoval tempo výměn. Do grandslamového semifinále postoupil Djokovič potřicáté, což častěji dokázali pouze Američan Jimmy Connors (31) a Švýcar Roger Federer (39).

Třicetiletý Berdych vstupoval do zápasu s bilancí dvou výher proti 23 porážkám. “Šance je vždycky, ale musíme si přiznat, že Djokovič je jeden z nejlepších hráčů všech dob,” řekl Ivan Lendl v Prostějově. “Musí se to sejít, aby ho Tomáš porazil,” dodal.

Už v prvním setu ale Djokovič ukázal, že ani tentokrát si Berdycha k tělu nepustí. Srb odehrál svůj nejlepší zápas v letošním turnaji, minimálně chyboval, míče posílal s přesností, razancí, silnou rotací i dostatečnou délkou na Berdychovu stranu. Český hráč se proto se nedostal k nátlakové hře a bylo vidět, že si neví rady.

Od stavu 2:3 v prvním setu prohrál Berdych sedm her v řadě, ztratil první sadu a ve druhé prohrával už 0:3 a ještě 1:4. Pak ale přišla jeho chvíle, dokázal posílat “přímky” a tvrdé rány, hrál agresivně a srovnal na 4:4. Za stavu 5:6 ale udělal Berdych čtyři nevynucené chyby a čistou hrou přišel o podání i druhou sadu.

Ve třetím setu se Berdych držel do stavu 3:3. Zápas pak byl na deset minut přerušen kvůli dešti a Berdych se rozčiloval. “To je naprostý cirkus!” řekl naštvaně a ještě chodil s ručníkem přes ramena koukat z útrob stadionu na dvorec. Po návratu už se nedokázal zkoncentrovat, prohrál tři hry v řadě a celý zápas.

Se světovou jedničkou se Berdych na grandslamu utkal poosmé v kariéře. Porazit dokázal jen Švýcara Rogera Federera na US Open v roce 2012.

Soupeřem Djokoviče v pátečním semifinále bude letos v životní formě hrající Dominic Thiem. Dvaadvacetiletý Rakušan porazil Belgičana Davida Goffina 4:6, 7:6, 6:4 a 6:1 a mezi nejlepší čtyřkou na grandslamu je poprvé v kariéře. Před ním se do semifinále grandslamu z Rakušanů dostali jen Thomas Muster a Jürgen Melzer.

(zdroj: ČTK)

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme