Tenistka Karolína Plíšková si počtvrté zahraje Turnaj mistryň

16. září 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Tenistka Karolína Plíšková se počtvrté za sebou kvalifikovala na Turnaj mistryň. Světová dvojka získala jistotu po nedělním triumfu na turnaji v Čeng-čou. Vrchol sezony pro osmičku nejlepších hráček se poprvé uskuteční s rekordní dotací 14 milionů dolarů v čínském Šen-čenu od 27. října do 3. listopadu.

Plíšková je druhou tenistkou, která má účast na Masters jistou. Před ní se kvalifikovala současná světová jednička Australanka Ashleigh Bartyová.

Vždycky je mým cílem se dostat na Turnaj mistryň a jsem pyšná, že jsem to dokázala počtvrté za sebou. Už se těším na souboje s nejlepšími hráčkami sezony,” řekla sedmadvacetiletá Plíšková v tiskové zprávě WTA Tour.

Turnaj mistryň hrála poprvé v roce 2016, kdy se na něj probojovala i ve čtyřhře, a ve dvouhře skončila ve skupině. Loni a předloni vždy postoupila do semifinále.

V letošní sezoně Plíšková získala už čtyři tituly: před Čeng-čou i na trávě v Eastbourne, na antuce v Římě a na tvrdém povrchu v Brisbane. Na kontě má 49 vyhraných zápasů, což je nejvíce ze všech tenistek.

Tradičně dává rodačka z Loun za pravdu své přezdívce ‘Esová královna’ a na kontě má letos také nejvíce nechytatelných servisů – aktuálně 455.

Šanci hrát posedmé Turnaj mistryň ve dvouhře má Petra Kvitová, která je v hodnocení sezony zatím šestá. Markéta Vondroušová je třináctá, ale musela by zahrát nyní v Číně výtečně, aby měla šanci se premiérově kvalifikovat.

Ve čtyřhře mají jistotu startu v Šen-čenu Barbora Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Blízko účasti jsou Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a šanci mají rovněž Květa Pescheová s americkou spoluhráčkou Nicole Melicharovou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme