Tereza se v pákistánské vazbě psychicky láme: Skončím v blázinci, pláče

30. ledna 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: archiv

Roční pobyt ve vazbě s velmi vleklým soudním procesem se na české dívce Tereze H. (22) začíná neblaze podepisovat. Dlouhé měsíce dokázala Češka zadržená v Pákistánu pro pašování heroinu navzdory nepříjemným podmínkám působit vesele a prakticky bezstarostně, nyní již však svému okolí dává najevo své rozčilení. Zoufalá žena si alespoň přeje, aby už znala rozsudek. 

Terezu H. zadrželi celníci na pákistánském mezinárodní letišti v Láhauru již 10. ledna 2018. V jejím kufru tehdy našli zhruba 9 kilogramů heroinu v dekorativních předmětech, které mladá žena údajně dostala darem. Od té doby je držena ve vazební věznici a zúčastnila se již několika desítek soudních stání.

Přesto, že rozsudek měl být koncem ledna již znám, přišlo však opět zklamání a žena nadále žije v nejistotě. A právě to Terezu nejspíš psychicky zlomilo. “Budou mě muset poslat do blázince, už chci domů. Zblázním se!” postěžovala si žena při odchodu z dalšího stání novinářům.

Pro pákistánská média je Tereza v podstatě celebritou. Světlovlasá dívka si získala zájem veřejnosti, která zdaleka není tak přesvědčená o její vině, jako ta česká. Kladné body získaly dívce jistě i úsměvy, které do nedávna posílala na všechny strany, přestože mnozí lidé by se na jejím místě jistě zlomili již mnohem dříve.

Teď však mladou ženu zasáhla silná krize. “Vám to možná přijde vtipné, ale mně do smíchu není,” obořila se na přítomné novináře, kteří se ji, zjevně rozrušenou, snažili rozveselit. Tereza prý na rozdíl od svého předchozího přátelského chování s pláčem prosila, aby ji všichni nechali konečně být.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme