Těšíte se na lyžovačku? Do úterý na horách napadne až 20 centimetrů sněhu!

3. prosince 2017·Zprávy·Redakce

Foto: Shutterstock

Na horách napadne od nedělní noci do úterního poledne asi deset centimetrů sněhu, na Šumavě a v Krušných horách až 20 centimetrů. Kvůli silnému větru se budou v horských oblastech v Čechách a na Českomoravské vrchovině v polohách nad 600 metry nad mořem tvořit sněhové jazyky. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V úterý se oteplí.

Vítr má v nárazech dosáhnout rychlosti do 50 kilometrů za hodinu, na hřebenech Krušných hor až 70 kilometrů za hodinu. Výstraha meteorologů platí od nedělních 23:00 do úterního poledne, zahrnuje horské oblasti krajů Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého, Ústeckého a Vysočiny.

“Přes naše území bude postupovat k jihovýchodu okluzní fronta. V úterý ovlivní počasí u nás od západu teplá fronta,” uvedli meteorologové.

Podle měsíční předpovědi, kterou ČHMÚ vydal v sobotu, bude příští týden z prosince nejteplejší a zároveň nejbohatší na srážky. Teplota vzduchu by přes den měla dosahovat ke třem stupňům Celsia. Pak se začne ochlazovat a kolem Vánoc by měly teploty být kolem jednoho stupně Celsia.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme