TIP: Navštivte v Praze výstavu Saudek 80!

29. dubna 2015·Zprávy·Luboš Procházka

U příležitosti 80. narozenin Jana a Káji Saudkových se v galerii na Staroměstském náměstí v Praze koná výstava Saudek 80. Expozice, kterou na jaře už hostil brněnský hrad Špilberk, nabízí průřez tvorbou obou slavných bratrů. Pořádá ji Gallery of Art Prague sběratele Zdeňka Kočíka, který má kolekci děl obou autorů.

Výstava zahrnuje téměř stovku fotografií z ateliéru Jana Saudka. Návštěvníci uvidí jeho známé fotografie jako Život, Osud kráčí dolů k řece a doprovází dvě nevinné děti, Útočiště, Hey Joe a Hey Joe po třiceti letech. Kromě toho lze zhlédnout i paraván, který se objevuje na Saudkových fotografiích nebo repliku slavného okna ze Saudkova ateliéru, jež se vyskytovalo na mnoha jeho snímcích.

V případě Káji Saudka, jehož tvorbu přerušila nešťastná událost v roce 2006, od níž je v kómatu, uvidí návštěvníci výstavy na 160 kreseb a komiksových ilustrací. V části galerie bude vybudována replika ateliéru Káji Saudka a k vidění budou i ukázky z filmové tvorby.

Výstava v Galerii of Art Prague, která nabízí také expozici děl Andyho Warhola a Salvadora Dalího, potrvá do 31. ledna 2016. Vstup na jednu výstavu stojí 170 korun, pro děti stojí lístek 120 korun a rodinné vstupné na jednu z výstavu je 400 korun.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme