To je nechutnost. Zábavní park v Japonsku vymyslel kluziště s mrtvými rybami FOTO

29. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Zábavní park na západě Japonska se rozhodl před pár dny otevřít vskutku nezvyklou atrakci: kluziště, kde skrz led prosvítalo na 5000 (!) mrtvých ryb. Brzy ale vedení parku sklidilo takovou kritiku, že kluziště uzavřelo.

Kluziště bylo v zábavním parku Space World ve městě Kitakjúšú otevřeno 12. listopadu. Bruslařský okruh o délce 250 metrů se měl podle provozovatelů stát “neslýchanou atrakcí” i díky 25 druhům různých ryb na modrém podkladě, které měly navozovat dojem, že plavou pod ledem.  Provozovatelé atrakce zdůraznili, že ryby byly do ledu uloženy již usmrcené, a nebyly v něm pohřbeny zaživa. 

Na facebookové stránce zábavního parku byly vystaveny fotografie, na nichž byly vidět ryby s otevřenými tlamami zpola zamrzlé do ledu. Na dalších snímcích byly ryby poskládané do ledu tak, aby tvořily různé obrazce – kupříkladu šipku či nápis HELLO. Na některých fotografiích byli také v ledu další mořští živočichové jako krabi či rejnoci, ačkoli park uvedl, že šlo pouze o zvětšené obrázky mořské fauny. Po kritice byly fotografie stáhnuty.

Představitel parku zpravodajskému serveru BBC News řekl, že kluziště bylo v neděli uzavřeno a ryby budou z ledu odstraněny. “Plánujeme vrátit kluziště do normálního stavu,” prohlásil. Datum znovuotevření není jasné, mělo by to být ale “někdy v průběhu prosince”. Generální ředitel Tošimi Takeda prohlásil, že za ryby bude uspořádán vzpomínkový obřad.

ČTK/Jirka G. Novák

Zprávy - další články

Doporučujeme