Sociální sítě žijí ESTERMÁNIÍ! To nejlepší na OH, chválí Ledeckou svět

24. února 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Facebook Ester Ledecké

Snowboardistce a lyžařce Ester Ledecké, která jako první žena získala na jedné zimní olympiádě dvě zlata v odlišných sportech, pogratulovali na dálku mimo jiné fotbalový brankář Petr Čech nebo oštěpařka Barbora Špotáková.

Nejoslavovanější žena letošních zimních her navíc ponese českou vlajku při nedělním slavnostním zakončení zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Oznámil to šéf české mise Martin Doktor.

“Ester byla jako vlajkonoška jasná volba. Díky svým vítězstvím v super-G i paralelním obřím slalomu na snowboardu je nejen nejlepší českou sportovkyní na hrách, ale pro mnohé také jejich tváří,” řekl Doktor. Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice z Atlanty 1996 nesl vlajku při zahájení her o čtyři roky později v Sydney.

Děkuji za podporu, je to neuvěřitelné…Thank you for all the support, this is unbelievable…

Zveřejnil(a) Ester Ledecká dne 24. únor 2018

Jak se Ester těší na přivítání na Staroměstském náměstí? “To je fajn. Doufám, že tam bude se mnou spousta fanoušků a že si užijeme,”řekla Ledecká. Napodobí hromadné oslavy fotbalistů či hokejistů po úspěšných akcích. “To není jenom kvůli mně, medailistů je víc,” uvedla dvaadvacetiletá lyžařka a snowboardistka.

Asi jsme ty palce drželi dobře….Děkuji všem, kdo na Ester mysleli. A nejvíc děkuji STR!

Zveřejnil(a) Janek Ledecký Official dne 23. únor 2018

Na pódiu by se měla objevit minimálně i rychlobruslařka Martina Sáblíková, která v Koreji získala stříbro. Trojnásobná olympijská vítězka tak rozšířila svoji sbírku cenných kovů z her už na šest.

Ester Ledecká to dokázala a má druhé ZLATO 🥇 👏

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne 23. únor 2018

Z Ledecké se díky hrám v Pchjongčchangu stala hvězda přesahující české hranice, a to především díky triumfu v lyžařském super-G, na který navázala výhrou v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Jako hvězda se však necítí. “Jak říkám, pro mě ta největší párty skončila v době, kdy jsem projela cílovou páskou,”řekla.

Ledecká na olympiádě v Pchjongčchangu před týdnem šokovala zlatou medailí v superobřím slalomu a dnes potvrdila roli favoritky v paralelním slalomu na snowboardu. “Congratulations to the history maker,” napsal gólman Arsenalu a bývalý reprezentant Čech na sociální síti twitter.

Ester Ledecká dekujem, tohle bylo uzasny !!!🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🥇🥇🙏🏾🙏🏾 Rekl bych, ze to je neuveritelne, kdybych nevedel, kolik do…

Zveřejnil(a) Ben Cristovao dne 24. únor 2018

Podobně jako po super-G dnes děkovala realizačnímu týmu a zvlášť vyzdvihla matku Zuzanu, která má strach z létání, ale do Koreji přiletěla. “Přijela sem trochu zfetovaná a já ji teď celou zpátky budu držet za ruku. Doufám, že jsem jí ten strach aspoň trochu vrátil,” řekla Ledecká a s úsměvem směrem k mamince doplnila: “Snad ji to lítání naučíme.”

Because i am happy 😃👏🏻🇨🇿🥇 Gratulace STR !!!

Zveřejnil(a) Martina Sáblíková dne 23. únor 2018

Děkovala i prvním snowboardingovým trenérům. “Pavlovi Céprovi, co mě v podstatě postavil na snowboard. Vencovi Chlíbkovi, Zuze Vojtěchový až teď po Justina a Ericha, co se mnou udělali spoustu práci. Tohle patří jim,” zmínila i současného kouče Justina Reitera z USA a Itala Ericha Pramsohlera, který ji vedl ještě v minulé sezoně, ale nyní je nemocný. “Doufám, že mu tímhle pošlu dobré vibrace.”

Krásné ráno. To se to dobře vstává, když nás probudí zlato od Ester a hned na to zlaté sluníčko. Děkujeme za ten zážitek!!! Ester Ledecká prostě válí, ale to už ví celý svět.

Zveřejnil(a) Barbora Špotáková dne 23. únor 2018

V Česku se před pokračováním Světového poháru, v kterém může potřetí v řadě vyhrát celkové hodnocení paralelních disciplín, těšila na jídlo. “A dám si jiné než to korejské. Je to dost podobné. Ale teď se těším, že si dám milku.”

I have to give a big congrats to this lady! Ester Ledecká I love the big surprises! I also think it's super cool that this lady is a multi sport Olympian. That is amazing. Congrats on your gold!

Zveřejnil(a) Julia Mancuso dne 16. únor 2018

Na Koreu a olympiádu bude vzpomínat ráda. “Do konce svého života. Jsou tady skvělí lidé. Tratě byly perfektně připravené. Byla jsem ve všech třech lyžařských areálech, takže jsem měla šanci jezdit na všech sjezdovkách. A bylo to úžasné. Jsou tu skvělé sjezdovky a moc ráda jsem si na nich zajezdila.”

Zprávy - další články

Doporučujeme