Tohle vám zlepší den! Mladá dívka se zachovala jako málokdo, její příběh inspiruje

7. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Ella Gilman

V Česku i v zahraničí jsou čím dál populárnější různé formy obchodu přes internet a kdekdo na síti prodává kdeco. Když si studentka Ella Gilman (19) z Manchesteru v Anglii koupila boty přes eBay, na první pohled proto šlo o úplně běžnou záležitost. Dívka si však následně získala celosvětovou popularitu, když prokázala, že vyznává ty správné hodnoty.

Poté, co mladá dívka otevřela balíček, se nestačila divit. Tenisky totiž ukrývaly překvapení. V jedné botě se nacházela obálka s penězi a nejednalo se o malou částku.

V obálce bylo celkem tisíc liber, tedy asi 28 618 českých korun. Zatímco mnozí by to brali jako skvělý bonus a nikomu nic neřekli, Elle došlo, že někomu mohou ty peníze pořádně chybět. Okamžitě kontaktovala dřívější majitelku bot, Lauru Hazeldine z Brightonu. Ta přiznala, že v minulosti doma peníze schovala, po čase je však nebyla schopná najít a byla přesvědčená, že je prostě ztratila. Peníze pak na svém účtu měla již 28 minut od telefonátu s Gilman.

“Znamená to pro mě o tolik víc, než jen návrat těch peněz,” svěřila se dojatá Hazeldine serveru Daily Mail. “Vrátila jsem jí peníze za tenisky a poslala nějaké vouchery. Ráda bych našla způsob, jak jí poděkovat. Doufám, že někde bude nějaký festival nebo restaurace, které by pro ni mohli udělat něco hezkého,” plánuje žena.

“Kdybych byla bohatá, udělala bych pro ni víc. Chystám se kontaktovat její univerzitu, protože lidé by měli vědět, jak dobrý člověk je. Je jedna z milionu,” uvedla Hazeldine. “Nemyslím si, že mnoho dalších lidí by mě kontaktovalo, kdyby v tenisce našli tisíc liber. Dokonce mi poslala i snímek potvrzení z banky,” popsala žena.

“Její čestnost mě úplně ohromila,” pokračovala. “Skutečně inspirovala další lidi a reakce byly velmi pozitivní,” pochvaluje si Hazeldine, že se dobrota mladé dívky rozšiřuje i mezi ostatní.

“Moje první reakce, když jsem uviděla ty peníze v tenisce, byl šok. Otevřela jsem boty a našla jsem obálku nacpanou v jedné z nich. Myslela jsem si, že jen vycpala tenisku, aby se nezkrabatila,” popsala serveru Ella Gilman.

“Pomyslela jsem si, že kdybych já ztratila takovou částku, doufala bych, že mi ji někdo vrátí. Jsem moc ráda, že jsem je vrátila, když jsem viděla, jak vděčná Laura byla a jak byla bez těch peněz rozrušená. Velmi mě překvapilo, že mi pak Laura vrátila peníze za ty boty,” svěřila se studentka.

Zprávy - další články

Doporučujeme