Trapas po svatbě Messiho. Svatebčané místo darů přispívali na charitu, poslali “almužnu”

4. srpna 2017·Zprávy·Redakce

(Credit Image: Š Martin Zabala/Xinhua via ZUMA Wire)

Fotbalista Lionel Messi chtěl se svou partnerkou udělat bohulibý skutek, když místo svatebních darů před více než měsícem požádal o příspěvek pro argentinskou charitativní organizaci. Na 260 hostů, mezi nimiž byla řada bohatých celebrit, poslalo ale této charitě dohromady v přepočtu jen necelých 10.000 eur, tedy v průměru asi 38 eur (1000 Kč) na osobu. Informoval o tom argentinský deník Clarín.

Messi se se svou dlouholetou partnerkou Antonellou Roccuzzovou oženil 30. června v Argentině. Obřadu v Messiho rodném městě Rosario se zúčastnila řada dalších fotbalových hvězd, mimo jiné španělský fotbalista Gerard Piqué, který dorazil se svou partnerkou, kolumbijskou zpěvačkou Shakirou. Mezi svatebčany byli také další slavní fotbalisté, například Neymar či Luis Suárez.

Novomanželé nechtěli svatební dary a místo toho požádali svatebčany, aby darovali příspěvek nadaci Techo Argentina, která zajišťuje sociální bydlení pro lidi v nouzi. Nadace tento týden oznámila, že jí přišlo asi 200.000 argentinských pesos (asi 250.000 Kč).

Argentinský deník Clarín také uvedl, že výsledek je o to smutnější, že podle jeho informací fotbalista Piqué utratil při svatebních oslavách v místním kasinu 15.000 dolarů.

Pětinásobný nejlepší fotbalista světa Messi, jenž týden před svatbou oslavil 30. narozeniny, se svou láskou z mládí Roccuzzovou žije už devět let a společně vychovávají dva syny, čtyřletého Thiaga a ročního Matea.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme