Třetí nájezd do lidí během jednoho víkendu! Muž v Londýně narazil do skupiny chodců, 5 osob bylo zraněno!

26. února 2017·Zprávy·Redakce

twitter

Pět chodců utrpělo zranění poté, co do nich dnes dopoledne najelo auto v jižním Londýně. Zranění byli převezeni do nemocnic, řidiče zadržel na místě policista, napsal server BBC s odvoláním na londýnskou policii.

V Londýně řidič zranil pět lidí. Pozadí incidentu není zatím známo, uvedla BBC s tím, že podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident měl teroristické pozadí.

Incident se podle BBC stal krátce před 9:30 SEČ v ulici Bromley Road v londýnské oblasti Bellingham. Auto napřed najelo do zdi, pak narazilo do skupiny chodců. Zranění byli sanitkami převezeni do nemocnic, vážnost jejich zranění zatím není známa.

Řidiče vozu zadržel na místě policista mimo službu. Zdroj z metropolitní policie uvedl, že muž je podezřelý z těžkého ublížení na zdraví způsobeného nebezpečnou jízdou, uvedla BBC.

 

Jedná se o třetí náraz autem do chodců během tohoto víkendu. Při masopustním průvodu v americkém městě New Orleans najel v sobotu večer muž s autem do davu lidí. Podle místní policie bylo zraněno 28 osob, z toho pět vážně.

Podobný incident se stal v sobotu odpoledne v německém Heidelbergu, kde pětatřicetiletý muž najel s osobním autem do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Podle policie šlo o čin psychicky narušeného člověka.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme