Trpí váš mazlík letos naposledy? Ford vyvinul zvukotěsnou boudu pro psy, má je chránit před stresem

31. prosince 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Ford Europe

Pro většinu pejskařů není Silvestr dnem, který si užívají v dobré náladě při oslavách s přáteli, nýbrž záležitostí plnou stresu a péče o jejich mazlíčka. Psi totiž mají mnohem širší spektrum sluchu a hlučná zábavní pyrotechnika je mnohdy velice stresuje. Společnost Ford však nyní představila možná revoluční vynález - jedná se o zvukotěsnou psí boudu, která má eliminovat zvířecí trápení. 

Psí ucho zaznamená i zvuky, které jsou čtyřikrát vzdálenější než ty, jež slyší člověk. Slyší také v mnohem širším rozsahu frekvencí. Během oslav Silvestra a Nového roku proto oni a další zvířata mnohdy velmi trpí. Podle odhadů během tohoto období vykazuje až 45 procent psů známky stresu.

To však neomezuje pouze zvířata. I jejich páníčci na oslavy jiných často doplácejí, když se o vystresované zvíře starají, a na příjemně strávený čas ve společnosti tak mohou zapomenout. Jisté je, že pokud by se na trhu objevila nějaká pomůcka, která by oběma stranám pomohla, mnoho pejskařů by po ní nadšeně sáhlo.

A právě to se teď možná stalo. Společnost Ford totiž představila odhlučněnou psí boudu, která má psí stres během ohňostrojů eliminovat. Při jejím sestrojení využili vývojáři technologii použitou v prémiovém voze SUV Edge. Jedná se o systém potlačení hluku z motoru a převodovky.

Na vnější straně boudy je několik mikrofonů, které monitorují okolní hluk. Uvnitř boudy pak najdete zvukový systém, který generuje protichůdné zvukové frekvence. Bouda je navíc obložená korkovými deskami, které fungují jako zvuková izolace. Zakrytý pelíšek by měl vyděšeným zvířatům poskytnout bezpečné útočiště.

Na e-shopech ani v prodejnách ho však zatím nenajdete. Dosud byl sestrojem pouze prototyp a zatím firma zjišťuje, jaký o vynález bude mezi kupci zájem.

Zprávy - další články

Doporučujeme