Trump tvrdí, že Google chtěl podkopat jeho předvolební kampaň

6. srpna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Americký prezident Donald Trump stupňuje svou kritiku na adresu společnosti Google. Bez dalších faktů v sérii úterních tweetů uvedl mimo jiné, že se tato technologická firma pokoušela v roce 2016 podkopat jeho volební kampaň. S ohledem na prezidentské volby v příštím roce Trump napsal, že společnost "bedlivě" sleduje. Google, dceřiná firma společnosti Alphabet, se zatím k věci nevyjádřil.

Americký prezident kritiky neušetřil ani šéfa internetového gigantu Sundara Pichaie a znovu vznesl otázku, zda internetový vyhledávač nespolupracuje s Čínou. Trumpův ministr financí Steven Mnuchin nicméně po setkání prezidenta s Pichaiem minulý měsíc konstatoval, že spolupráce Googlu s čínským režimem je “velmi, velmi limitovaná”.

Trump se o prezidentský post bude ucházet i v roce 2020. Google a celou řadu technologických společností opakovaně pranýřuje. Loni například vyhledávač Google kritizoval za údajné potlačování obsahu konzervativních médií při vyhledávání zpráv. Volá po regulaci tohoto technologické odvětví.

Americký prezident Google dále obvinil z “velmi nelegální” činnosti, ale své tvrzení nijak nepodložil a Bílý dům neoznámil žádné formální kroky proti této technologické společnosti.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme