V Británii řidič srazil dvě dívky z Česka. Jedna zemřela, druhá v nemocnici bojuje o život

2. ledna 2017·Zprávy·Redakce

Reprofoto DailyMail

V Oldhamu na severozápadě Anglie srazilo auto na Silvestra dvě dívky původem z České republiky. Jedna na místě zemřela, druhá bojuje o život v nemocnici. Policie už v souvislosti s nehodou zadržela pět mužů, informovala dnes televizní stanice Sky News.

Hned na místě neštěstí zemřela dvanáctiletá dívka, zatímco její jedenáctiletá sestřenice byla hospitalizována v kritickém stavu. Obě spolu ve večerních hodinách přecházely silnici, když do nich vrazilo rychle jedoucí černé vozidlo Volkswagen Golf, napsal server BBC.

Podle listu Manchester Evening News policie zadržela pět mužů ve věku 18, 23, 38, 48 a 59 let, které podezřívá ze zabití v důsledku nebezpečného řízení. Muži zůstanou podle listu přinejmenším do pondělí ve vazbě kvůli výslechu. Řidič podle policie od sobotní nehody ujel, vozidlo posléze odstavil a celá osádka z něj utekla.

Rodina zabité dívky se do Británie přistěhovala před osmi lety z České republiky. Tragédie se odehrála poblíž bydliště obou dívek ve městě Oldham u Manchesteru.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme