V ČR zemřel pátý pacient s COVID-19, první ve Středočeském kraji

25. března 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Pracovník zdravotnické záchranné služby v ochranném obleku nese 6. března 2020 nádobu s biologickým materiálem odebraným v jedné z domácností v Praze. Foto: CTK Photo/Ondrej Deml

V České republice zemřel pátý pacient s onemocněním COVID-19, jde o osmaosmdesátiletého muže ze Středočeského kraje. Byl v domácím léčení, novým koronavirem se nakazil v rodině a trpěl chronickým onemocněním, řekla ve středu ČTK mluvčí krajských hygieniků Dana Šalamunová. Dodala, že muž byl z Kladenska. Ve středu tak úřady ohlásily už dvě oběti koronaviru.

Celá země má k dnešnímu ránu 1497 potvrzených případů nákazy koronavirem. Za úterý přibylo 185 nakažených. Deset lidí se vyléčilo.

Ve středních Čechách je 193 lidí s potvrzenou nákazou koronavirem, od úterního rána jich tak přibylo 25. Nejvíce potvrzených případů, 35, je v okrese Praha-západ, uvedli dnes středočeští hygienici na svém webu.

Následuje Praha-východ s 29 nakaženými, Kladensko s 24 a Benešovsko a Mělnicko shodně s 23 potvrzenými případy nákazy. Nejlepší je dosud situace na Rakovnicku, kde jsou čtyři nakažení, a na Kutnohorsku a Mladoboleslavsku, kde hygienici evidují shodně pět onemocnění.

V karanténě nařízené hygieniky je aktuálně 29 lidí, další posílají do karantény jejich praktičtí lékaři, tyto lidi ale hygienici neevidují. Testováno na možnou nákazu koronavirem bylo ve Středočeském kraji zatím 1545 lidí.

“Naprostá většina pacientů má v této chvíli lehký průběh onemocnění. Jedná se vesměs o lidi s cestovatelskou anamnézou a jejich kontakty,” uvedli hygienici.

ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme