Bytový dům v Londýně zničily plameny! Hlášeny jsou oběti. VIDEO

14. června 2017·Zprávy·Redakce

Reprofoto Twitter

AKTUALIZOVÁNO: Londýnským hasičům se podařilo zachránit velké množství lidí z hořící výškové budovy, kterou v noci na dnešek na západě Londýna zachvátil zničující požár. Hasiči nadále hledají další osoby, které možná ještě v obytném domě zůstaly, informovala mluvčí hasičů Dany Cottonová. Stabilitu objektu podle ní monitorují odborníci a zatím se zdá, že je bezpečná. Panovaly obavy, že by se budova mohla zřítit.

Cottonová řekla, že hasiči zachránili mnoho lidí z různých poschodí 24podlažní budovy. Nedostali se však dále, než do 19. nebo 20. patra. Hasiči prý byli na místě jen několik minut po ohlášení požáru.

Zástupce zdravotníků potvrdil, že do nemocnic bylo převezeno více než 50 lidí. Zatím nebyly upřesněny počty obětí na životech. Úřady zatím pouze potvrdily, že několik mrtvých si požár vyžádal.

Cottonová řekla, že stabilitu budovy kontroluje stavební inženýr, který spolupracuje se záchranáři. Londýnský starosta Sadiq Khan připustil, že požár vyvolal otázky, které budou muset být zodpovězeny.

 

Objekt Grenfell Tower v oblasti severního Kensingtonu patří obecnímu úřadu pro správní obvody Kensington a Chelsea. Podle místních úřadů v domě žilo 125 rodin.

Není známo, kolik osob bylo uvnitř budovy v době požáru, ale podle očitých svědků lidé z oken volali o pomoc. V okamžiku vypuknutí ohně mnoho obyvatel domu už patrně spalo. Podle informací agentury Reuters byli někteří lidé evakuováni v pyžamech.

Sloupy černého a šedého kouře stoupaly byly nad britskou metropolí patrné hned od úsvitu. Kvůli požáru byla uzavřena nedaleká dálniční výpadovka A40 na Oxford a omezen byl provoz metra.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme