V Nizozemsku a Německu zadrželi pět mužů kvůli plánování atentátu

29. prosince 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Ilustrační foto.

Čtyři muže podezřelé z přípravy teroristického útoku zadržela nad ránem nizozemská policie v přístavním městě Rotterdamu. Informoval o tom server veřejnoprávní stanice NOS, podle kterého přinejmenším dva ze zadržených pocházejí z Blízkého východu či severní Afriky. Pátého muže, který se na plánování atentátu rovněž podílel, na žádost Nizozemska zadržela policie v západoněmecké Mohuči.

Jsou podezřelí z toho, že se zapojili do přípravy teroristického činu,” uvedla rotterdamská policie. Až nadcházející vyšetřování podle ní ukáže, nakolik byl plán útoku pokročilý. K okamžitému zásahu proti mužům ve věku od 20 do 30 let se policie rozhodla vzhledem k nadcházejícím oslavám příchodu nového roku, které jsou s ohledem na zvýšenou koncentraci lidí v ulicích považovány za rizikové.

Policisté během ranního zásahu prohledali také několik bytů, žádné zbraně ale nenašli. Server NOS uvedl, že se nenašly ani žádné materiály, které by ukazovaly na spojení mužů s teroristickou organizací Islámský stát. Zároveň ale dodal, že “teroristé jsou stále chytřejší” a často věci, které by je usvědčovaly, neschovávají ve svých obydlích.

Zprávy - další články

Doporučujeme