V Parlamentu se na pravidla nehraje: ČR vládne nepřísnější PES a poslanci denně obědvají v restauraci

23. ledna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Poslanci obědvají v poslanecké restauraci. (Foto: Facebook Petr Štěpánek)

Od poloviny prosince všechny restaurace, hospody a kavárny bojují o přežití. Mnoho z nich je na pokraji krachu a snaží se tuto dobu přežít aspoň výdejními okénky. Najde se ale jedna restaurace, kde máte pocit, že je vše v naprostém pořádku. Funguje tam obsluha a u stolu nemusí strávníci sedět s rozestupy. Řeč je o restauraci v samém srdci Poslanecké sněmovny.

“Včera jsem obědval v restauraci. V legálně otevřené restauraci. Pohodička. Čisté ubrusy, příjemná atmosféra, milí číšníci, jídelní lístky, slušný výběr jídel, cenová láce. A hlavně žádní policisté, žádné kontroly, žádná komanda, žádné pokuty,” popisuje na začátku příspěvku na Facebooku svůj údiv člen Trikolóry a hudebník Petr Štěpánek. Ten měl po dlouhé době ve Sněmovně domluvenou schůzku a nestačil se divit, jak to tam v době nejpřísnějšího PSA chodí.

Závodní stravování je sice povoleno, ale podle Covid portálu v takovém zařízení platí pravidla, že u jednoho stolu mohou nanejvýš sedět 4 lidé a stoly musí být od sebe vzdálené 1,5 metru. Z fotografie je zřejmé, že rozestup 1,5 metru mezi některými skupinkami u stolu je zanedbatelný a poslancům objednává jídlo číšník (na fotografii zády). Z toho se dá soudit, že jde o restaurační zařízení.

 

Včera jsem obědval v restauraci. V legálně otevřené restauraci. Pohodička. Čisté ubrusy, příjemná atmosféra, milí…

Posted by Petr Štěpánek on Friday, January 22, 2021

 

Autor příspěvku také upozornil, že v restauraci tou dobou obědval i předseda vlády Andrej Babiš. U vedlejšího stolu obědvali piráti, u dalšího komunisté, o kus dál okamurovci a socani, modří ptáci a černoprdelníci taky, no prostě politici celého spektra a v rohu sám předseda vlády s předsedou poslaneckého klubu ANO,” uvedl.

“Vůbec by nebylo na škodu, kdyby i politici na vlastní kůži pocítili dopady svých rozhodnutí. Konkrétně kdyby i v parlamentu namísto restaurací fungovalo pouze výdejní okénko. Nebo kdyby i poslanci a ministři si do práce museli vzít jídlo v kastrůlku. Nebo kdyby i oni museli během oběda vyběhnout do ulic a tam v mrazu a na stojáka u výdejního okénka zhltnout hamburgra či párek v rohlíku. My ostatní to totiž takhle dělat musíme. Právě z jejich rozhodnutí,” dodává k příspěvku Štěpánek.

Příspěvek vyvolal u lidí bouřlivé reakce a sdílelo ho přes 33 tisíc uživatelů. “To není kantýna, když je to s obsluhou! To jsou dobytci!” napsala pod příspěvek Jana. “Poslanci jsou jediní, kdo se mohou najíst v teple, pohodlí a klidu své restaurace. Očividně žádná nákaza nehrozí, jinak by svá nařízení respektovali taky,” dodal do komentářů k příspěvku Rostislav.

Zprávy - další články

Doporučujeme