V Praze se srazily dvě tramvaje. Na místě jsou zranění

22. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Hasiči Praha (Twitter)

U Jiráskova náměstí ve směru do centra Prahy se ve čtvrtek srazily dvě tramvaje, při nehodě bylo zraněno podle informací záchranářů z místa deset až 12 lidí, všichni jsou při vědomí. Záchranná služba kvůli tomu aktivovala takzvaný traumaplán, který je určen pro mimořádné situace s větším počtem raněných. Provoz v místě nehody je omezen. ČTK to řekla mluvčí záchranné služby Jana Poštová a mluvčí policie Jan Daněk.

Nehoda se stala kolem 14:00 u Tančícího domu, kde podle Daňka jedna z tramvají zřejmě nedobrzdila a zezadu narazila do tramvaje stojící před ní. “Je to mimo křižovatku, takže to do křižovatky nezasáhlo. Samozřejmě je omezena tramvajová i automobilová doprava, protože tam zasahují složky Integrovaného záchranného systému,” uvedl Daněk.

Aktuálně kontaktujeme zdravotnická zařízení ohledně kapacit pro poskytnutí následné péče pacientům,” uvedli záchranáři na twitteru. Vedle několika vozů rychlé záchranné služby je na místě také speciální vůz Atego.

Tramvajové linky místo nehody objíždějí. Podle informací na webu pražského dopravního podniku tramvaje číslo 17 jsou ze zastávky Palackého náměstí a linky 5 a 9 ze zastávky Zborovská odkloněny po trase Karlovo náměstí – Novoměstská radnice a dál po svých trasách.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme