V těhotenství se nakazila covidem-19. Miminko se narodilo zdravé s protilátkami!

5. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock.com)

Soukromá učitelka Celine Ng-Čchan (31) ze Singapuru se ve 3. měsíci těhotenství nakazila koronavirem. Všichni se báli jak o ni, tak o nenarozené dítě. Nakonec má příběh šťastný konec a syn se narodil zcela zdravý. Překvapivou zprávou je, že Aldrin se narodil již s protilátkami proti tomuto zákeřnému viru. Informoval o tom deník Blesk.cz.

Celine se koronavirem nakazila společně se svou matkou (58)  a dcerou (2) v březnu. Vydaly se na společnou dovolenou do Evropy. Bohužel netušily, že si domů odvezou dáreček v podobě nákazy covidem-19. Dcera a Celine měli oproti mamince lehčí příznaky. Tou dobou už byla žena v desátém týdnu těhotenství.

“Cítím teď hroznou úlevu, že je to konečně za námi,” řekla podle Blesk.cz Celine. Zkušenost těhotných žen s koronavirem, zatím není nějakým způsobem známá. Případů je velmi málo a tak žena žila několik měsíců v obrovské nejistotě.

Chlapec má protilátky

Nakonec příběh má šťastný konec. Miminko se narodilo zdravé a orientační test který podstoupil prokázal, že koronavirus nemá. Dokonce v jeho těle lékaři zjistili přítomnost protilátek. “Aldrin má protilátky, ale ty moje jsou pryč. Prý to vypadá, že se na něj během těhotenství přenesly,” popsala podle Blesk.cz nadšená matka.

Chlapec je momentálně proti viru imunní. Zůstává však otázka, jak dlouho tato ochrana potrvá. Podle Singapurských expertů je zřejmé, že děti nějakou ochranu proti koronaviru mají. “To by napovídalo, že by novorozenci mohli být chráněni nějakým způsobem mateřskými protilátkami,” uvedl pro Reuters odborník na infekční onemocnění Paul Tambyah.

Podle něj bylo na světě zaznamenáno velice málo případů nákazy covidem-19 mezi novorozenci, kteří se narodili matkám, které infekci prodělaly.

Zprávy - další články

Doporučujeme